Na de ontdekking in Alkmaar van deze oude blend bij de stand van Erfmann Collection kon ik het niet nalaten wat te grasduinen…
Stewarts Cream of the Barley werd voor het eerst geproduceerd in 1825 door Stewarts&Sons in Dundee. De whisky is gemaakt in Glencadam van 50 Highland en Islay Single Malt whisky’s geblend met een zuinige hoeveelheid Glencadam malt en graanwhisky.
Interessante queeste: wat zou er over de jaren heen in de flessen zitten? En het zou tof zijn ze eens naast elkaar te proeven. Kunnen we dat mogelijk maken?
Witte vierkante fles op 40%ABV – gebotteld ion de jaren ’90 – kost ongeveer €90 à €100
Italiaanse botteling, 40%ABV, 75 cl – gebotteld in de jaren ’70 – kost ongeveer €150
Witte ronde fles, geel etiket met rode letters, 40%ABV, 75cl – gebotteld in de jaren ’60 – kost ongeveer €400
Bruine dumpy bottle, 21 year old, 40%ABV, 75 cl – gebotteld in de jaren ’40 – kost ongeveer €1400