Whisky en chocolade : een hemelse combinatie! En dan hebben we het over (zoete) pure chocolade uit Trinidad and Tobago of Costa Rica. De onderliggende tonen van zoetheid en alcohol in whisky compenseren namelijk buitengewoon goed voor de bittere en overweldigende smaak van donkere chocolade. Combinaties met melkchocolade kunnen ook voor lichtere fruitige whisky’s, zoals een klassieke blend gebotteld in de jaren ‘6O of ’70. Aanvullende smaken als gember en citroengras combineren bijzonder goed. Een variant met hazelnoot is heel lekker bij whisky’s die gerijpt zijn op Amerikaans eik. Ben je toch meer fan van rokerige whisky’s? Dan vormt een zoete pure chocolade een perfecte match. Dergelijke kwaliteit chocolade vraagt niet minder dan een single malt die zijn smaken tijdens een jarenlange rijping heeft gevormd.

Wat kost het? Vraag een offerte aan! De prijs hangt sterk af van de gekozen whisky’s en de grootte van de groep. De prijs varieert ruwweg tussen €40 voor een exclusieve degustatie van selecte malt whisky tot €300 per persoon, voor een prestigieuze degustatie met unieke whisky’s die tot 40 jaar op vat hebben gerijpt,

Wat krijg je? minimum 6 premium whisky’s met een selectie van 6 chocolades + opzet (glazen, onderleggers, toonmateriaal, sfeerelementen) en begeleiding van een degustatie met informatie over de whisky’s en de bijhorende chocolade

Wat doe jij? een datum kiezen*, een gezelschap van minimum 6 personen samenbrengen, een locatie** prikken, Mirèio contacteren en samen praten over en uitlijken naar een proeverij op maat van uw verwachtingen

*datum : woensdag 15h00 – 17h30 – 20h00 / vrijdag 15h00 – 17h30 – 20h00 / zaterdag 15h00 – 17h30 – 20h00 / zondag 15h00 – 17h30

**locatie : mijn basis is Izegem, West-Vlaanderen, België

Scroll naar boven